Nurket p� nett

Hvem er jeg da?

Litt astrologi kanskje...
"Jungfru 23/8-22/9
Jungfru-hunden är intelligent och lättuppfostrad. Men den är lite blyg och tillbakadragen och tycker inte om hårda ord. Den är ofta avvaktande mot främmande människor och hundar"

Jeg heter Nor Ilunga,

og er en boerboel, også kalt Sør-Afrikansk gårdshund/Sør-Afrikansk mastiff. Jeg er født den 10.09.06, hos kennel Norboerboel på Sokna.

Det er likheter mellom meg og kongebarna i Norge!
Jeg er tredje generasjon innvandrer i Norge, og en av besteforeldrene mine er fra Danmark.

Mormoren min (Thor Sif) kom til Danmark, til Thor boerboel, i magen til SIN mamma, som het Egoli Argus.
Egoli Argus kom til Danmark fra Sør-Afrika.

Mamma (Nor Molly) ble født i Norge etter at Finn og Siv på Norboerboel importerte Thor Sif til Norge.

Mamma og jeg trener lydighet (LP) og går spor innimellom. Da vi begynte, både med spor og lydighet, hadde vi vel ikke de helt store forventningene, men så var jeg et så utrolig arbeidsemne - så her skulle vi etterhvert gå Elite lydighet ble det bestemt! Det er viktig å ha mål! Jeg og mamma skjønner ikke hva andre ler av når vi sier hva vi skal få til?

Opprinnelse og bruk

Boerboelen er et resultat av koloniseringen av Sør-Afrika. Da settlerne kom til landet hadde de med seg store hunder av molossertype. Hundetypen "Bullenbijter," som nå er utdødd, regnes som en av stamfedrene til boerboelen.
Det hevdes av de som har studert molossernes opprinnelse at det genetiske materialet som ligger til grunn for boerboelen har renere og mer originale linjer enn noen annen rase i verden, noe som gjør at boerboelen strukturelt er bedre enn andre hunder av mastiffamilien.
Hundene ble brukt som vokterhund av boerne i Sør-Afrika, derav navnet boerboel, som betyr "bondens store hund".

 Boerboel kan også brukes til 17. mai-feiring!