Nurket p� nett

Valpetid

I forkant av valpeankomst ble hundespråkbøker, samt ny og gammel litteratur om hund sluuuukt, og gamle koselige hundeting ble tatt fram igjen. Det var ut og kjøpe bur, halsbånd, bæsjeposer (å hygge!), fôr, valpeleker, tyggebein osv., osv...

Så skulle nurket hjem! Vi kjørte til Sokna - plasserte nurket i fanget til far - og kjørte hjem. Vel hjemme ble Ilunga pent plassert i hundesengen, og der ble han! Det var overhodet ikke snakk om å bevege seg ut av senga på egne poter!! Gulvet rundt senga ble dekorert med kledelig avispapir, og lufting ble iverksatt hver gang han hadde sovet, spist, lekt, eller nesten bare beveget seg...i senga... Han sov i hundesenga ved siden av senga til mor om natten - og det var helt rolig det, fint at mor hadde handa litt nedi kurven sånn når det knyst i han, da roet han seg fort.

Det tok to dager før han forsøkte seg på å gå ut av senga på eget initiativ... og når han gjorde det ble han møtt av tepper, så han ikke skulle gli på det glatte gulvet.

 Etterhvert ble verden utenfor også utforsket - selv om det var snakk om å utforske den med mye støtte fra mor altså - var ikke tøffeste valpisen detta her. 

Ilunga var med meg på jobb omtrent fra dag en - og det håndterte, og håndterer han fortsatt helt fint.  Kontoret mitt den gang lå i andre etasje over en fabrikk, så han ble vant til mange lyder, og vant til at folk kom og gikk hele tiden. Selvfølgelig ble det litt ekstra gulvvask for mor også på kontoret, sånne småttinger gjør jo noe hele tiden de.

Mange reagerte på at Ilunga var så "lealaus" og så "dårlig til å bevege seg" som liten valp; boerboel er en stor og kraftig rase, og valper av større hunderaser er ofte senere "faste i fisken" enn det valper av mindre raser er.